tiistai 14. tammikuuta 2014

Tekijät esille, osa 2

Kaunista talvipäivää vaan kaikille! Ja eiköhän jatketa tekijöiden esittelyä. Seuraavaksi on vuorossa mahtava ompelijamestarimme Ansa Metsälä.


 Ansa Metsälä:

”Tulin tänne tehtaalle heti yläasteelta päästyäni. Oli kiire päästä tienaamaan omaa rahaa. Näin jälkikäteen miettii, että olisi pitänyt kouluttaa itseään silloin, vaikka toki tykkään tästä työstä tosi paljon. Teen käsitöitä ja tykkään myös sisustaa ja "somistaa". Vasara ja sahakin pysyvät kädessäni, niin että vaikka timpuriksi olisin voinut lukea.

Olin jo täällä töissä kun tapasin Raimon, miehen, jonka kanssa juuri vietimme 30-vuotishääpäivää. Asumme omassa hirsituvassa tuossa kilometrin päässä tehtaalta. Meillä on kuusi lasta, yhteisiä neljä, ja nuorin poika asuu vielä kotona. Yksi tyttäristä muutti viime syksynä Seinäjoelle opiskelemaan ja toinen Jyväskylään. Yksi asui jo ennestään Seinäjoella. Talon "tyhjenemisestä tuli vähän haikea olo, mutta toisaalta tämäkin on hyvä vaihe, sillä nyt on enemmän aikaa itselle.

Harrastan kesällä puutarhan hoitoa ja olen maalannut muutaman ikoninkin. Ystävät ovat mulle tosi tärkeitä ja hyvä voimavara. Käyn teatterissa, konserteissa ja aina silloin tällöin oopperassakin. Täällä tehtaalla vastaan tällä hetkellä Arctipsien ompeluvaiheista, mutta kotona en ompelukoneeseen koske.”

2 kommenttia:

  1. Voi ihana Ansa!!!!! Terveisiä täältä Kaustiselta!!!! Mahtavaa kun saadaan teidät lapikassuutarit esille. Ihana muistella kenkätehdasta ja äitiä ja teitä kaikkia!!

    VastaaPoista
  2. Kengät on ihanat ja ompelujälki siistiä. Kiitoksia Ansa ja muut <3

    VastaaPoista